Dirigent

Ad Vergouwen

AGK Puur Sangh 2015 194 opt

Dirigent Ad Vergouwen werd in 1956 geboren en is een veelzijdig musicus. Van 1976 tot 1985 volgde hij zijn studies aan het Brabants Conservatorium te Tilburg voor piano, koor- en orkestdirectie, de Stichting Nederlandse Korenorganisaties te Utrecht en de Kurt Thomasstichting te Den Haag. De opleiding bestond allereerst uit een piano-opleiding bij Ton Demmers en koor- en orkestdirectie werd gevolgd bij Jan Eelkema, Joop Schets, Louis Disps en Andre Vandernoot. Orkestratieleer werd gevolgd bij Jan van Dijk.
Op jonge leeftijd zong hij zelf in koren en al snel begeleidde hij ook vele koren en solisten in binnen- en buitenland.

Vanaf 1982 is hij als pianodocent werkzaam bij bij het Factorium Podiumkunsten te Tilburg en dirigeert momenteel naast Puur Sangh ook nog enkele andere koren: Zang en Vriendschap Oisterwijk, Princenhage’s mannenkoor te Breda en het projectkoor Mattheuspassion 2017 te Oosterhout (N-Br). Sinds 2000 is Ad ook actief in Rusland, waar hij gastdocent is aan het Pedagogisch College nr. 1 te Krasnoyarsk (Siberië) en werkt daar met verschillende koren en orkesten.
Ook werkte hij mee aan onderwijsprojecten. De werkzaamheden vonden plaats in St. Petersburg en KrasnoyarskDaarnaast is hij muzikaal begeleider bij MUSICO-reizen te Utrecht en samen met musicus Paul van Gulick vormt hij een pianoduo.

Als pianist begeleidt hij vocale- en instrumentale solisten en koren, geeft hij (klassieke) pianolessen en verzorgt workshops en culturele presentaties. Orkesten waarmee koorbegeleidingen verzorgd werden, waren bijvoorbeeld: Dords Kamerorkest, Tilburgs Begeleidings Orkest, Nijmeegs Symfonie orkest en Orchestergesellschaft Detmold (Duitsland) en Brabant Sinfonia.

U bevindt zich hier: Home Koor Dirigent

Maintained by VLG Webhosting