2008

AGK Puur Sangh Kerst 2008

Kerstconcert

Russisch voor beginners. Voor het Kerstconcert van 21 december 2008 zongen we de Harmoniemesse van Haydn plus, en dat was compleet nieuw, delen uit de Liturgie van de H. Johannes Chrysostomos van Tsjaikovski. U kent dat wel, hoge sopranen en diepe bassen en alles wat daartussenin zweeft. Net als de vorige jaren was dit een nieuwe uitdaging, die kennelijk tot de verbeelding sprak, getuige het feit dat zich voor dit project zo'n 15 projectleden hadden aangemeld. We legden voortdurend onze tong in de knoop om het Russisch zo goed mogelijk te laten klinken. 

Het programma bestond uit 3 onderdelen

Vier delen uit de Liturgie van de heilige Johannes  Chrysostomos van Tsjaikovski deze werden a capella gezongen. 
Vervolgens het Orgelconcert nr.1 in C van  Haydn door organist Rob Nederlof met het Valkenswaards Kamerorkest.

Tenslotte de Harmoniemesse van Haydn met als vocale solisten:
Patricia Heesakkers sopraan
Ellen van Beek mezzosopraan
Tony Klaasen tenor
Wim Ritzerfeld bas
Het concert werd afgesloten met een toegift, het sfeervolle en ingetogen Stille Nacht van Franz Gruber. 


Ad Broeksteeg en Arie Abbenes

Spirituals

Behalve tijdens de mis van zaterdag 26 januari, waarin we o.a. het Te Deum van Mozart en de Kleine Orgel-solomesse van Haydn zongen, belooft 2009 een goed spiritual-jaar te worden.

Ons repertoire bij het Lenteconcert met het Aalster Mannenkoor Oefening en Uitspanning bestond uit de spirituals die we eveneens ten gehore hebben gebracht tijdens de klokkenmis op 1 juni, met aansluitend een koffie-concert. Heel bijzonder daarbij is dat het koor bij een paar nummers begeleid werd door het carillon, bespeeld door Arie Abbenes. 
Tijdens de generale repetitie werd enkele malen flink overlegd tussen de beide rasmusici, Ad Broeksteeg en Arie abbenes, die zichtbaar plezier beleefden aan dit evenement.
 


 

Domtoren van Keulen

 Dom van Keulen 


Op de vraag wat het zingen in de Dom van Keulen
zo bijzonder maakt, antwoordt dirigent Ad Broeksteeg:

 
 'Voor een koor is het altijd leuk om eens ergens
 anders te zingen dan in je thuishaven.  Extra leuk wordt het, als dat een bijzondere locatie is.
 De Dom van Keulen is zo'n bijzondere plek: de uitstraling van dit gebouw, zowel binnen  als buiten,is zeer indrukwekkend en zelf te mogen zingen is een unieke belevenis. 
 Wij hopen dan ook dat wij met de uitvoering van enkele motetten voor een mooie sfeer  kunnen zorgen.'

 

 

 


Brabantse dag Heeze

Puur Sangh heeft de vererende uitnodiging gekregen om op zaterdag  30 augustus vóór de optocht een middagprogramma te vullen in de Sint Martinuskerk in Heeze. De bedoeling is dat we drie keer een opendoor concert geven van ongeveer 20 minuten. Tot ons genoegen hebben veel mensen de weg naar de kerk gevonden.

U bevindt zich hier: Home Agenda 2008 2008

Maintained by VLG Webhosting