Kerstconcert 2009

Kerstconcert delen uit die Schöpfung
Voor dit concert heeft de muziekcommissie van Puur Sangh samen met de dirigent gekozen voor een oratorium, die Schöpfung van Joseph Haydn. Een omvangrijk werk, met een geestelijke inhoud, voor orkest, drie zangsolisten (sopraan, tenor en bas) en 4-stemmig koor. De verteller vormt de verbindende schakel. De uitgevoerde fragmenten kwamen uit deel 1 en 2. Samen met 8 projectleden heeft Puur Sangh een fantastisch Kerstconcert gegeven wat bezocht werd door veel liefhebbers.
Op het
programma stond:
Stille Nacht     -  F.Gruber                                         
Samenzang    -  Wij komen tesamen
G.F.Händel     -  Deel 1 (Andante Allegro) uit Orgel-Concert opus 4, nr.6
Joseph Haydn -  delen uit Die Schöpfung
                                       

 

mathy heijmans kerstconcert puur sangh mathy heijmans kerstconcert puur sangh
mathy heijmans kerstconcert puur sangh mathy heijmans kerstconcert puur sangh

foto's Mathy Heijmans

Vocale solisten
Franka van Dommelen,    sopraan  (als Gabriel)
Maarten van den Hoven,  tenor     (als Uriel)
Wim Ritzerfeld,              bariton   (als Raphael)

Bart van Roosendaal       verteller

Rob Nederlof                 orgel
Ad Broeksteeg               algehele leiding

 

Enkele reacties op het concert

Bijzonder bedankt voor jullie ‘overdonderend’ kerstconcert. We hebben genoten van het sublieme samenspel tussen koor, orkest en solisten. Bart, de duidelijke verteller, bracht ons iedere keer weer op het juiste ‘spoor’. 
Martien en Ria

Ik zie op de site dat ik in herhaling ga vallen, maar ik kan niet anders dan – samen met mijn Ingrid – constateren dat we vanmiddag wederom getuigen zijn geweest van een zeer goed verzorgd en professioneel uitgevoerd Kerstconcert. Puur Sangh heeft zich vanmiddag - wederom - van de allerbeste kant laten zien en vooral horen: grote klasse!
Trots op Puur Sangh!
Thijs en Ingrid Kessels
 

Nogmaals wil ik jullie hartelijk danken voor het feit dat ik een bijdrage heb mogen leveren aan dit mooie en sfeervolle kerstconcert. Het was een heel plezierige ervaring en wat mij betreft voor herhaling vatbaar.
Franka van Dommelen, sopraansolist kerstconcert 2009 AGK Puur Sangh.


Ik heb met bijzonder veel plezier gemusiceerd en denk dat er een zeer geslaagde uitvoering is neergezet door AGK Puur Sangh. Als tenorsolist kon ik daar vanmiddag gelukkig op een fijne manier mijn steentje aan bijdragen.
Maarten van den Hoven, tenorsolist kerstconcert 2009 AGK Puur Sangh. 

Ook ik kijk met veel plezier terug op dit fraaie kerstconcert. Geweldige muziek, een enthousiaste club mensen en een sfeervolle entourage, wat wil je nog meer? Allemaal fijne dagen en een goed nieuwjaar!
Wim Ritzerfeld, baritonsolist kerstconcert 2009 AGK Puur Sangh.
 

Prachtig kerstconcert agk Puur Sangh
Het Astens Gemengd Koor Puur Sangh verzorgde op zondag 20 december een prachtig kerstconcert in de H. Maria Presentatiekerk. In dit Haydnjaar zong Puur Sangh een aantal delen uit het oratorium Die Schöpfung van Joseph Haydn, de prachtige muzikale bewerking van het scheppingsverhaal. De verbindende teksten werden door een verteller voorgelezen.
De solisten waren sopraan Franka van Dommelen, tenor Maarten van den Hoven en bariton Wim Ritzerfeld. Het Valkenswaards Kamerorkest zorgde voor de begeleiding. De algehele leiding lag in handen van dirigent Ad Broeksteeg.
Organist Rob Nederlof voerde, samen met het VKO, ook een deel uit van een orgelconcert van Händel.
Siris website 22.05 - 20-12-2009 

Bedankt en tot ziens
Hallo Puur Sanhers, Bedankt voor het mogen meedoen aan het kerstconcert. Ik vond het wederom heel erg leuk om te doen. Misschien (als ik het niet te druk heb) Tot volgend jaar.
Jos Verheijen, projectlid.

Impressies meezingkoor

meezingdag 2009


Hoe fantastisch was het Meezingconcert Mozart-Vivaldi op 12 september2009!
Wel 270 zangers zongen de Krönungsmesse van Mozart en het Gloria van Vivaldi. AGK Puur Sangh was hierbij steunkoor.

Uit alle windstreken arriveerden de projectzangers op zaterdagmorgen in een mooi versierde Maria Presentatiekerk. Al bij de eerste klanken was te horen dat de zangers goed voorbereid aan deze oefendag begonnen.

Dirigent Ad Broeksteeg kreeg alle deelnemers meteen mee door zijn rustige, humorvolle en zeer deskundige leiding. Rob Nederlof ondersteunde met piano en later op kistorgel.
's Middags werd dit ‘kerkvolle’ koor begeleid door het Opera Begeleidingsorkest uit Den Bosch en namen ook de solisten deel. Deze solisten Caroline Spanjaard, sopraan, Ellen van Beek, alt, Maarten van den Hoven,

Ook de catering was uitstekend verzorgd. In de kerk werd in de pauzes koffie en thee geschonken en in De Klepel, die feestelijk was aangekleed, werden tijdens de lunch soep en een appel geserveerd. Het gevarieerde dinerbuffet werd verzorgd door De Pandoer. Deze entourage droeg zeker bij aan een uitstekende sfeer en groot gevoel van saamhorigheid.

's Avonds vond de uitvoering ofwel eindpresentatie plaats. Het publiek - familie, vrienden en betrokkenen -
nam plaats op het priesterkoor en in de koorbanken, de omgekeerde wereld dus. Alles viel hier op zijn plaats, het werd een prachtige uitvoering, velen waren ontroerd door dit mooie concert. Niet in het minst de projectzangers zelf, getuige het enthousiaste fluitconcert en uitbundige applaus die uiteindelijk de dirigent ten deel vielen.

 

meezingdag 2009

meezingdag 2009

meezingdag 2009  

 
foto's Mathy Heijmans


Hier is het programmaboekje te downloaden. 
Eveneens een artikel in
 
Peelbelang
 

 

U bevindt zich hier: Home Agenda 2009

Maintained by VLG Webhosting