Impressies meezingkoor

meezingdag 2009


Hoe fantastisch was het Meezingconcert Mozart-Vivaldi op 12 september2009!
Wel 270 zangers zongen de Krönungsmesse van Mozart en het Gloria van Vivaldi. AGK Puur Sangh was hierbij steunkoor.

Uit alle windstreken arriveerden de projectzangers op zaterdagmorgen in een mooi versierde Maria Presentatiekerk. Al bij de eerste klanken was te horen dat de zangers goed voorbereid aan deze oefendag begonnen.

Dirigent Ad Broeksteeg kreeg alle deelnemers meteen mee door zijn rustige, humorvolle en zeer deskundige leiding. Rob Nederlof ondersteunde met piano en later op kistorgel.
's Middags werd dit ‘kerkvolle’ koor begeleid door het Opera Begeleidingsorkest uit Den Bosch en namen ook de solisten deel. Deze solisten Caroline Spanjaard, sopraan, Ellen van Beek, alt, Maarten van den Hoven,

Ook de catering was uitstekend verzorgd. In de kerk werd in de pauzes koffie en thee geschonken en in De Klepel, die feestelijk was aangekleed, werden tijdens de lunch soep en een appel geserveerd. Het gevarieerde dinerbuffet werd verzorgd door De Pandoer. Deze entourage droeg zeker bij aan een uitstekende sfeer en groot gevoel van saamhorigheid.

's Avonds vond de uitvoering ofwel eindpresentatie plaats. Het publiek - familie, vrienden en betrokkenen -
nam plaats op het priesterkoor en in de koorbanken, de omgekeerde wereld dus. Alles viel hier op zijn plaats, het werd een prachtige uitvoering, velen waren ontroerd door dit mooie concert. Niet in het minst de projectzangers zelf, getuige het enthousiaste fluitconcert en uitbundige applaus die uiteindelijk de dirigent ten deel vielen.

 

meezingdag 2009

meezingdag 2009

meezingdag 2009  

 
foto's Mathy Heijmans


Hier is het programmaboekje te downloaden. 
Eveneens een artikel in
 
Peelbelang
 

 

U bevindt zich hier: Home Agenda 2009 Impressies meezingkoor

Maintained by VLG Webhosting