Activiteiten 2011

                 45 jaar Puur Sangh
Jubileumjaar Puur Sangh 
2011 stond in het teken van het 45 jarig bestaan van het koor.
Op verschillende momenten en manieren is hier aandacht aan besteed. 
Een muzikale brunch, een avond met Theo Lokin en een  'flashmob' zoals te zien is in dit jaaroverzicht.Kerstconcert zondag 18 december

In een volle kerk genoten velen van een bijzonder concert uitgevoerd door AGK Puur Sangh, het Valkenswaards Kamerorkest, Caroline Spanjaard sopraan, Wim Ritzerfeld bariton, Rob Nederlof orgel, onder leiding van dirigent Ad Broeksteeg. 
Der Hirten   Bethlehem    Der Stern    Anbetung der Weisen
 
      Kerstconcert 2011 Mathij Heijmans.4   

Een mooi en uitdagend werk met een zeer groot aandeel voor het koor. 
Programma
Weihnachtskantate 'Der Stern von Bethlehem' opus 164 van J. Rheinberger.
Cantilene uit Sonate 11, opus 148 van J. Rheinberger. Orgelsolo.
Over de Kerstcantate
De Kerstcantate ‘Der Stern von Bethlehem’ is het laatste oratorische werk van Rheinberger. Hij heeft het gebaseerd op een tekst van zijn vrouw Franziska. Vermoedelijk tegen het eind van 1899 heeft de onder haar meisjesnaam, Fanny von Hoffnaass, publicerende dichteres een gedichtencyclus geschreven, die het Kerstverhaal volgens het evangelie van Lucas en Mattheus op een vrije manier in stemmige beelden vertelt. Dat de tekst vanaf het begin voor een uitvoering bestemd was, toont de ondertitel ‘Een Kerstcantate’ aan. Met haar vrije behandeling van de bijbelse gebeurtenissen slaagde de maakster erin stemming en sfeer van het Alpenlandse Kerstfeest mee te nemen en daarmee haar echtgenoot te inspireren tot een van zijn meest persoonlijke werken.


Koepelconcert Lierop 4 november
In de concertserie draaide het deze keer helemaal om twee gebeden die iedereen kent: het Onze Vader en het Weesgegroet, in het Latijn Pater Noster en Ave Maria. Veel componisten lieten zich door de teksten inspireren tot hun mooiste werken. Een selectie uit dit rijke aanbod, van de vijftiende eeuw tot de moderne tijd, werd in het Koepelkerkconcert uitgevoerd door het Astens Gemengd Koor Puur Sangh.
  

Het Onze Vader, bekend uit de evangelies van Mattheus en Lucas, is in meer dan 1.200 talen bekend. Het wees-gegroet is deels ontleend aan het evangelie van Lucas, met een toevoeging in de vijfde eeuw. Die uitbreiding volgde na een meningsverschil binnen de kerk over het betitelen van Maria als ‘moeder van God’.
In de Koepelkerk bracht Puur Sangh eerst zeven keer het Pater Noster ten gehore, en dat in zeer verschillende uitvoeringen. Het begon met Gregoriaans en gaat via het Vater Unser van Johann Staden (1581-1634) en werken van de klassieke grootheden Gounod en Rimsky-Korsakov naar hedendaagse componisten als de jonge Colombiaan Adrián Cuello Piraquibis. Ook het Ave Maria is eerst te horen in een Gregoriaanse versie, daarna in toonzettingen van Giacomo Fogliano, Jacob Arcadelt, A. Haagh, A. Preud’homme en Joop Schets. Het werk van Haagh werd uitgevoerd als soloduet door Jenny Heijmans en Bart van Roosendaal.
Tijdens het concert ging dominee Eline van Iperen uit Someren nader in op de beide gebeden die door het koor worden verklankt. De lezing is te lezen via deze
link.
foto's: Peter van Schalen

 Koepelconcert Jenny Heijmans & Bart van Roosendaal     Koepelconcert

Muzikale Brunch 11 september
Onder het motto 'Mogen wij een eitje voor u bakken?' heeft Puur Sangh zijn sponsoren uitgebreid verrast.
Deze sponsoren steunen het koor door dik en dun en daarom wilde het koor nu eens iets voor hen doen. Het heeft de rollen omgedraaid en de sponsoren verwend met een gevarieerd programma. 

Na ontvangst met een glas prosecco en pianospel en na het welkomstwoord door voorzitter Jenny Heijmans wisselden in een feestelijk versierde Klotzaal een rijkelijk gevuld brunchbuffet en muzikale optredens elkaar af.

De brunch, zowel de muziek als het buffet werd verzorgd door de leden van Puur Sangh. Maar liefst 76 vrienden, adverteerders, sponsoren, commissarissen en subsidiegevers gaven acte de présence.

3. muzikale brunch sept. 2011 foto M. Heijmans  2. muzikale brunch sept. 2011 foto M. Heijmans
 
 
7. muzikale brunch sept. 2011 foto M. Heijmans  muzikale brunch 2011 foto M. Heijmans

Feestavond met Theo Lokin en Combo
Vrijdag 15 april vierden de 'Puur Sanghers' met hun 'Aanhangers' het 45 jarig koor bestaan. Een wervelende avond waarop Theo Lokin de geschiedenis van de Jazz uiteen zette en illustreerde met de daarbij behorende Jazz muziek door zijn Combo.

Theo Lokin en zijn Combo  Theo Lokin aan de slag met het koor
 

Flashmob Youtube in het 'stadse' Midaswinkelcentrum Asten
Was je zaterdag 26 maart ook aanwezig in het Midaswinkelcentrum in Asten? Nee, nou dan heb je iets gemist, de FLASHMOB (recensie ED), maar hieronder volgen enkele beelden zodat je een impressie krijgt van deze unieke stunt. Bekijk de verwondering en emotie op de gezichten. En dat was hetgeen Puur Sangh beoogde. Een bijzonder moment bij de start van dit jubeljaar van het 45 jaar jonge Puur Sangh.


mathy_heijmans_260311_img_0554_flashmob_1_full_jpg.jpg  mathy_heijmans_260311_img_0600_flashmob_3_crop_annemie.jpg  

AGK Puur Sangh 'In de Cathrien' Eindhoven
In de serie 'KoorMuziek in de Cathrien' was zaterdag 15 januari jl, een van Beethovens mooiste missen te beluisteren, te weten Mis in C-dur Opus 86. Het was een concert voor de fijnproevers van koormuziek. De Mis in C - Dur Opus 86 werd namelijk uitgevoerd door het Asten Gemengd Koor ‘Puur Sangh’, het Valkenswaards Kamer Orkest en de organist Rob Nederlof. Verder werd nog medewerking verleend door sopraan Christina Karenovics, mezzo-sopraan Ellen van Beek, tenor Harald Quaaden en barriton Ralph Jaarsma. De algehele muzikale leiding was in handen van Ad Broeksteeg.
In een volle kerk genoten veel koorliefhebbers van dit ietwat in de vergetelheid geraakte werk van Beethoven.  Ten onrechte, want het is een prachtig muziekstuk, dat niets van het hemelbestormende van Beethovens andere werken voor koor en orkest heeft.
 
 Muziek in de Cathrien  Muziek in de Cathrien
U bevindt zich hier: Home Agenda 2011 Activiteiten 2011

Maintained by VLG Webhosting