Kerstconcert

Het is nu al een traditie van jaren dat Puur Sangh de laatste zondag voor Kerstmis zijn Kerstconcert houdt. Dat er intussen een grote groep trouwe bezoekers is ontstaan, die het concert met veel plezier komt beluisteren als opmaat naar de kerstdagen was te zien aan het druk bezochte concert. Maar liefst ruim 400 geïnteresseerden wisten hun weg naar de Maria Presentatiekerk te vinden. 

Programma
Dit jaar bestond uit het programma uit twee werken: Te Deum van George Bizet en Messa di Gloria van Giacomo Puccini.   Met als Vocale solisten, Sopraan Caroline Spanjaard, Tenor Harald Quaaden, Bariton Wim Ritzerfeld. Organist Rob Nederlof. Het Valkenswaards Kamerorkest. Algehele leiding dirigent Ad Broeksteeg. Als toegift zong Puur Sangh Stille Nacht van Gruber.

Radio uitzending KerstConcert
Het kerstconcert van 22 december jl kunt u beluisteren via deze link, even op afspelen klikken. Klik vervolgens nog op deze foto's en u heeft zowel beeld als geluid!

Interview
Wil je het interview beluisteren wat Puur Sangh had bij Siris voor het programma het 'Avonduur' van dinsdag 17 december klik hier op teller 10.03 begint het interview tot 24.04

Programmaboekje
Hierin vind je de aanvullende informatie terug met betrekking tot de componisten, hun werken en de cv's van de diverse solisten en van het orkest. 

sfeerbeeld Kerstconcert agk Puur Sangh 2013 Kerstconcert agk Puur Sangh 2013
Kerstconcert agk Puur Sangh 2013 Kerstconcert agk Puur Sangh 2013 Kerstconcert agk Puur Sangh 2013
Kerstconcert agk Puur Sangh 2013  Kerstconcert agk Puur Sangh 2013 Kerstconcert agk Puur Sangh 2013

foto's Mathy Heijmans 

Rabo Clubkas Campagne

AGK Puur Sangh heeft een fantastisch resultaat behaald bij Rabo Clubkas Campagne. Dinsdagavond 6 november vond tijdens een feestelijke afsluiting van de Rabo Clubkas Campagne van Rabobank Peelland Zuid de uitslag plaats in Het hart van Heuze. 

Tijdens een humoristische presentatie werden diverse verenigingen voor het voetlicht gehaald die een extraatje ontvingen.

Puur Sangh staat in Asten op de 11e plaats met maar liefst 259 stemmen. Een geweldig resultaat waarmee Puur Sangh bijzondere culturele concerten kan organiseren in Asten.
Rabobank Peelland Zuid dank jullie wel. En dank aan allen voor jullie stem op AGK Puur Sangh.

Concerto Felicid'Ad

In een volle Klepel heeft Concerto Felicid'AD plaats gevonden op zaterdag 21 september jl. Dit concert, samengesteld door Ad Broeksteeg, bestond uit een optreden van AGK Puur Sangh, Pro et Contra uit Asten en het KoperKwintet pzn van de philharmonie zuidnederland. Pro et Contra tracteerde Ad met een 'Klein Liedje voor Ad'. 


Citaat Ad: 
'Het is wel even bijkomen! Wat heb ik er van genoten afgelopen zaterdagavond! De inzet en prestaties van Puur Sangh, Pro et Contra en Koperkwintet pzn waren boven verwachting en aan de vele reacties van het zo talrijk aanwezige publiek te horen, heeft iedereen een fantastische avond gehad die, ondanks de lengte, niet verveelde. Ook na zaterdagavond stromen de reacties binnen en ook via Facebook (heb ik zelf niet, maar ik weet er van) wordt er vol lof over gesproken. Het was voor mij een nieuw hoogtepunt in een jubileumjaar dat al bol staat van unieke momenten.

Uiteraard wil ik in de eerste plaats degenen, die het meest direct betrokken waren in de voorbereiding, bedanken voor het mogelijk maken van dit concert. Geweldig. Verder bedank ik iedereen die op welke manier dan ook hieraan heeft bijgedragen tot in de kleinste details. Het was weer topklasse van Puur Sangh. 

En met het fotoboek van Berlijn ben ik uiteraard supergelukkig.'  

Concerto Felicid'AD sept. 2013  pianist L. Eijsbouts & koor  8004r_leo_van_bussel.jpg
     
8024r_duet_jenny_en_leo.jpg

8032r_toezingen_zijkant.jpg

8036r_samenzang_pro_et_contra.jpg
     
 8101r Ad toehoorder 8088r_koperkwintet.jpg 8124r_ad_duim_bedankt.jpg

foto's Mathy Heijmans  

Concertreis naar Berlijn

Puur Sangh is van donderdag 9 mei tot en met zondag 12 mei met partners op concertreis geweest naar Berlijn. Hoogtepunten waren de optredens in de Gedächtniskirche, de Berliner Dom en de Sophienkirche. Deze laatst genoemde kerk bevindt zich in het Joodse stadsdeel van Berlijn.

Het koor vertolkte er werken van Gounod, Grell, Bruckner, Mul, Tsjaikovsky, Nystedt, Preud'homme, Bach en een spiritual.

Vervolgens was er een stadsrondrit per bus olv 2 Nederlands sprekende gidsen, we stapten natuurlijk even uit bij de culturele hoogtepunten in de stad.

We brachten een bezoek aan de restanten van de muur, de East-Gallery en het Holocaust monument. Ook bezochten we het Schloss Charlottenburg en maakten we een boottocht over de Spree, met 's avonds een theatervoorstelling. Kortom voor elk wat wils.
Zie ook Peelbelang 
voor het 
persbericht.


berliner_dom_koorjenny.jpg
               foto Mathy Heijmans  

Ad Broeksteeg 25 jaar dirigent


Donderdag 4 april werd dirigent Ad Broeksteeg net nadat hij met de repetitie was begonnen, overvallen door een grote groep zangers en zangeressen die hij al snel herkende als lid van een van zijn andere koren. Ze waren uitgenodigd om ook hun dirigent geluk te wensen met zijn zilveren jubileum als dirigent van Puur Sangh. De repetitie ging over in een feestelijke huldiging met zo’n 200 enthousiaste aanwezigen.
Op verschillende manieren werd hij in het zonnetje gezet, van toen hij als broekje van 23 kwam solliciteren tot de graag  geziene leider van nu. Wat over hem werd verteld, werd beaamd door de leden van zijn andere koren, ook voor hen is hij een dirigent ‘pur sang’.
Voor zijn vrouw en kinderen was het ook een warme ervaring te horen en te voelen hoe hun echtgenoot en vader in de hoogte werd gestoken.

Verrassing! de zaal stroomt vol

de zaal zit vol jubileumzangers

jubileumzangers Ad 25 jaar dirigent

jubileimzangers jubileumzangers 

  foto's zilveren jubileum Ad Broeksteeg: Mathy Heijmans

Muziek in de Cathrien

Puur Sangh heeft zaterdag 16 maart een concert verzorgd in de Catharinakerk te Eindhoven. Het programma bestond uit a capella werken van Pater Nosters en Avé Maria's door de eeuwen heen. Van komponisten uit de 15e eeuw tot en met de 21e eeuw. Fogliano, Arcadelt, Haagh, Preud'homme, Staden, Gounod, Rimsky-Korsakov, Duruflé, Tsjaikovsky, Cuello Piraquibis, Schets en Lees.
Vervolgens enkele orgel intermezzi van Bach en Durme door Ad Broeksteeg.


 

U bevindt zich hier: Home Agenda 2013

Maintained by VLG Webhosting