Kerstconcert

Het is nu al een traditie van jaren dat Puur Sangh de laatste zondag voor Kerstmis zijn Kerstconcert houdt. Dat er intussen een grote groep trouwe bezoekers is ontstaan, die het concert met veel plezier komt beluisteren als opmaat naar de kerstdagen was te zien aan het druk bezochte concert. Maar liefst ruim 400 geïnteresseerden wisten hun weg naar de Maria Presentatiekerk te vinden. 

Programma
Dit jaar bestond uit het programma uit twee werken: Te Deum van George Bizet en Messa di Gloria van
Giacomo Puccini. 
Met als Vocale solisten, Sopraan Caroline Spanjaard, Tenor Harald Quaaden,
bariton Wim Ritzerfeld. Organist Rob Nederlof. Het Valkenswaards Kamerorkest. Algehele leiding dirigent Ad Broeksteeg. Als toegift zong Puur Sangh Stille Nacht van Gruber.

sfeerbeeld Kerstconcert agk Puur Sangh 2013 Kerstconcert agk Puur Sangh 2013
Kerstconcert agk Puur Sangh 2013 Kerstconcert agk Puur Sangh 2013 Kerstconcert agk Puur Sangh 2013
Kerstconcert agk Puur Sangh 2013  Kerstconcert agk Puur Sangh 2013 Kerstconcert agk Puur Sangh 2013

foto's Mathy Heijmans 

Concerto Felicid'Ad

In een volle Klepel heeft Concerto Felicid'AD plaats gevonden op zaterdag 21 september jl. Dit concert, samengesteld door Ad Broeksteeg, bestond uit een optreden van AGK Puur Sangh, Pro et Contra uit Asten en het KoperKwintet pzn van de philharmonie zuidnederland. Pro et Contra tracteerde Ad met een 'Klein Liedje voor Ad'. 

Concerto Felicid'AD sept. 2013  pianist L. Eijsbouts & koor  8004r_leo_van_bussel.jpg
     
8024r_duet_jenny_en_leo.jpg

8032r_toezingen_zijkant.jpg

8036r_samenzang_pro_et_contra.jpg
     
 8101r Ad toehoorder 8088r_koperkwintet.jpg 8124r_ad_duim_bedankt.jpg

foto's Mathy Heijmans  

Concertreis naar Berlijn

Puur Sangh is van donderdag 9 mei tot en met zondag 12 mei met partners op concertreis geweest naar Berlijn. Hoogtepunten waren de optredens in de Gedächtniskirche, de Berliner Dom en de Sophienkirche. Deze laatst genoemde kerk bevindt zich in het Joodse stadsdeel van Berlijn.

Het koor vertolkte er werken van Gounod, Grell, Bruckner, Mul, Tsjaikovsky, Nystedt, Preud'homme, Bach en een spiritual. 

Vervolgens was er een stadsrondrit per bus olv 2 Nederlands sprekende gidsen, we stapten natuurlijk even uit bij de culturele hoogtepunten in de stad.

We brachten een bezoek aan de restanten van de muur, de East-Gallery en het Holocaust monument. Ook bezochten we het Schloss Charlottenburg en maakten we een boottocht over de Spree, met 's
avonds een theatervoorstelling. Kortom voor elk wat wils.


berliner_dom_koorjenny.jpg
               foto Mathy Heijmans

Ad Broeksteeg 25 jaar dirigent

Donderdag 4 april werd dirigent Ad Broeksteeg net nadat hij met de repetitie was begonnen, overvallen door een grote groep zangers en zangeressen die hij al snel herkende als lid van een van zijn andere koren. Ze waren uitgenodigd om ook hun dirigent geluk te wensen met zijn zilveren jubileum als dirigent van Puur Sangh. De repetitie ging over in een feestelijke huldiging met zo’n 200 enthousiaste aanwezigen.
Op verschillende manieren werd hij in het zonnetje gezet, van toen hij als broekje van 23 kwam solliciteren tot de graag  geziene leider van nu. Wat over hem werd verteld, werd beaamd door de leden van zijn andere koren, ook voor hen is hij een dirigent ‘pur sang’.


Verrassing!de zaal stroomt vol

de zaal zit vol jubileumzangers

jubileumzangers Ad 25 jaar dirigent

jubileimzangers jubileumzangers 

  foto's zilveren jubileum Ad Broeksteeg: Mathy Heijmans

Muziek in de Cathrien

Puur Sangh heeft zaterdag 16 maart een concert verzorgd in de Catharinakerk te Eindhoven. Het programma bestond uit a capella werken van Pater Nosters en Avé Maria's door de eeuwen heen. Van komponisten uit de 15e eeuw tot en met de 21e eeuw. Fogliano, Arcadelt, Haagh, Preud'homme, Staden, Gounod, Rimsky-Korsakov, Duruflé, Tsjaikovsky, Cuello Piraquibis, Schets en Lees.
Vervolgens enkele orgel intermezzi van Bach en Durme door Ad Broeksteeg 

U bevindt zich hier: Home Agenda 2013

Maintained by VLG Webhosting