CV Koor

CV Koor

 

MariaV koorlid
Nel koorlid
Jos2 koorlid
Roos koorlid
 

Het Astens Gemengd Koor Puur Sangh is opgericht in 1966 en vierde in 2016 het gouden jubileum. Het bestaat uit zo'n 75 enthousiaste leden uit Asten en omstreken. In 2006 kreeg het zijn huidige naam. Vanaf juni 2015 staat Puur Sangh onder leiding van dirigent Ad Vergouwen.

Het koor zingt graag grote klassieke werken, zoals Die Schöpfung van Haydn, de Vespers van Mozart, Messa di Gloria van Puccini, delen uit de liturgie van  Johannes Chrysostomos van Tsjaikovski en romantisch werk als Der Stern von Bethlehem. Ook moderner werk wordt niet geschuwd, zoals het Te Deum van de hedendaagse Waalrese componist Arno ter Burg en het jubileumconcert (50 jaar) in 2016: Misa a Buenos Aires of Misa Tango van Martin Palmeri.

Naast het klassieke repertoire maakt het koor ook graag uitstapjes naar het lichtere genre. Een voorbeeld daarvan brachten we ten gehore bij een flashmob bij de opening van het vernieuwde Midas-winkelcentrum. Of een optreden samen met Theo Lokin en The Blue Note combo, met een heel swingend en jazzy repertoire.

Puur Sangh heeft ook naam gemaakt met grote projecten. Zo organiseerde Puur Sangh de Van Asten Zangersdag. Ongeveer 250 mensen met de naam Van Asten vormden een gelegenheidskoor en genoten van een geweldige dag. 

Veel leden herinneren zich ook nog graag hun deelname aan de musical Anatevka in 2007. Een heerlijke zangdag was het meezing- concert Mozart-Vivaldi van september 2009, dat een ongekend succes werd. Ook het jubileumjaar kende weer een groot project: Vocaal op de Pedaal.

Op geheel eigen wijze draagt Puur Sangh zo zijn steentje bij aan het culturele leven van Asten.

Tot slot vermelden we graag de diverse korenreizen die gemaakt zijn in steden dichtbij en verder weg. We maakten meerdaagse reizen naar Praag en naar Berlijn, waar we op bijzondere plaatsen hebben mogen concerteren. Verder bezochten we Gent, Antwerpen, Keulen, Haarlem, Dordrecht en traden we tweemaal op bij de Catharinakerk-concerten in Eindhoven. Ook traden we op tijdens de Koepelkerkconcerten in Lierop. 

U bevindt zich hier: Home Koor CV Koor

Maintained by VLG Webhosting