Koor

In Memoriam Martien van Mierlo  12 okt. 2019okt 2019 In Memoriam Martien van Mierlo

Zo’n 10 jaar geleden werd ons koor Puur Sangh, en dan met name de groep bassen, uitgebreid met een nieuw lid,  Martien van Mierlo. Merkwaardigerwijs bedacht toen niemand: hij  is toch al eerder lid was geweest. Van 1969 tot 1976 hoorde hij al tot de eerstelingen van het Astens Gemengd Koor, zoals wij toen nog heetten.
Fantasierijke tongen beweren dat die keus een soort huwelijksvoorwaarde was van zijn schoonvader, Piet Werts: je mag met mijn dochter trouwen, maar wel als lid van het AGK. Piet was nl. een van de ijveraars van het eerste uur en beheerde jarenlang “de centjes”, zoals hij dat noemde.

Allemaal misschiens, maar het feit dat Martien jaren later opnieuw lid werd, doet toch vermoeden dat hij het uit volle overtuiging heeft  gedaan. Ine vertelt ons dat hij altijd met veel plezier naar de repetities ging, dat hij een echte verenigingsman was. De tocht elke donderdag van Deurne naar Asten en terug nam hij voor lief.

Wij bassen waren wat blij met zijn komst. Het was duidelijk dat hij goed muziek kon lezen en weinig tijd nodig had om de melodie te pakken te krijgen. Prettig was dat hij soms de neiging had net iets vóór de tel in te zetten, waarmee hij ons precies op tijd de goede toon kon aangeven.

Martien was geen man die op de voorgrond wilde treden, zijn lengte zorgde er al voor dat hij op de achterste rij stond, maar hij wilde absoluut niet opvallen. Iemand typeerde hem met de opmerking dat hij opviel door zijn onopvallendheid. Wel liet hij de laatste weken voor zijn afwezigheid steeds duidelijker merken dat hij niet te spreken was over de repetities, maar hij bleef toch komen. Nog vrij onlangs bleek dat hij niet de enige was.

De laatste tijd wilde zijn lijf niet meer wat hij graag wilde, staan ging hem steeds moeilijker af en hij was sneller moe. We wisten dat hij last had van zijn rug, zoals hij dat noemde, en dat komt vaker voor bij mensen van zijn lengte. Maar hij werd steeds magerder en dat  zorgde ervoor dat we ons toch flink zorgen gingen maken. Uiteindelijk legde hij zich neer bij de weg van onderzoek naar onderzoek, en de afloop weten we.

Wij, Puur Sangh, stellen het erg op prijs dat wij op de manier die ons het beste ligt, nl. met zingen, onze bijdrage kunnen leveren aan Martiens afscheid. Op deze manier kunnen wij hem eren en bedanken voor al zijn inzet en bijdragen en voor zijn vriendschap. We zullen nog lang aan hem denken.

We wensen jou, Ine, en jullie, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe bij dit grote verlies.

U bevindt zich hier: Home Koor

Maintained by VLG Webhosting