CV Koor

CV Koor

0G7A6865 Puur Sangh Koorfoto t Kwartier 3840x2160 K7

foto Mathy Heijmans

 

Het Astens Gemengd Koor Puur Sangh is opgericht in 1966. Het koort telt nu zo'n 66 enthousiaste leden uit Asten en omstreken. In 2006 kreeg het zijn huidige naam. Vanaf 12 mei 2022 staat Puur Sangh onder leiding van dirigent Rob Jacobs.

Het koor zingt graag grote klassieke werken, zoals op 27 november 2022 het Gloria van Vivaldi en op 1 mei 2022 het Requiem van W.A. Mozart. Verder die Schöpfung van Haydn, de Vespers van Mozart, Messa di Gloria van Puccini, delen uit de liturgie van  Johannes Chrysostomos van Tsjaikovski en romantisch werk als Der Stern von Bethlehem. Ook moderner werk wordt niet geschuwd, zoals het Te Deum van de hedendaagse Waalrese componist Arno ter Burg en het jubileumconcert (50 jaar) in 2016: Misa a Buenos Aires of Misa Tango van Martin Palmeri. In 2018 voerde het koor het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach uit. Op 1 mei 2022 mochten we eindelijk het Requiem van W.A Mozart met veel succes uitvoeren.

Naast het klassieke repertoire maakt het koor ook graag uitstapjes naar het lichtere genre. Een voorbeeld daarvan brachten we ten gehore bij een flashmob bij de opening van het vernieuwde Midas-winkelcentrum. Of een optreden samen met Theo Lokin en The Blue Note combo, met een heel swingend en jazzy repertoire.

Puur Sangh heeft ook naam gemaakt met grote projecten. Zo organiseerde Puur Sangh de Van Asten Zangersdag. Ongeveer 250 mensen met de naam Van Asten vormden een gelegenheidskoor en genoten van een geweldige dag. 

Veel leden herinneren zich ook nog graag hun deelname aan de musical Anatevka in 2007. Een heerlijke zangdag was het meezing- concert Mozart-Vivaldi van september 2009, dat een ongekend succes werd. Ook het jubileumjaar kende weer een groot project: Vocaal op de Pedaal.

Op geheel eigen wijze draagt Puur Sangh zo zijn steentje bij aan het culturele leven van Asten.             

We vermelden graag de diverse korenreizen die gemaakt zijn in steden dichtbij en verder weg. We maakten meerdaagse reizen naar Praag en naar Berlijn, waar we op bijzondere plaatsen hebben mogen concerteren. Verder bezochten we Gent, Antwerpen, Keulen, Haarlem, Dordrecht en traden we tweemaal op bij de Catharinakerk-concerten in Eindhoven. Ook traden we op tijdens de Koepelkerkconcerten in Lierop.
Onlangs bracht Puur Sangh een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk waar drie optredens plaatsvonden. In Canterbury in de St. Pauls church, in de Southwark Cathedral in Londen en tijdens het Dickens festival in Rochester.

Op 1 mei 2022 heeft Puur Sangh haar eerste concert sinds de coronapandemie weer kunnen geven. Het Requiem van W.A. Mozart werd op een indrukwekkende wijze uitgevoerd in de Maria Presentatiekerk te Asten. De reacties waren lovend en de belangstelling was enorm. Samen met 20 projectleden, 4 vocale solisten, het Brabant Sinfonia en interim-dirigent Ton Slegers werd het een gedenkwaardig concert.

Op 27 november 2022 heeft Puur Sangh haar tweede concert in 2022 mogen uitvoeren met o.a. het Gloria van Vivaldi. Het was een prachtig, indrukwekkend uitgevoerd werk van Vivaldi. Met samenwerking van het orkest Brabant Sinfonia, de 3 solisten Bruno de Jonghe, Evelyne Bohen en Rob Meijers en maar liefst 15 projectleden. Het Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré en ook het Northern Lights van Ola Gjeilo werden uitgevoerd. De primeur van onze nieuwe dirigent Rob Jacobs.

Op 17 december 2023 pakte Puur Sangh groot uit met de uitvoering van Puccini's Messa di Gloria. Samen met het 37 koppig orkest Brabant Sinfonia en solisten de bas Bruno de Jonghe en de tenor Robert Luts en met 15 projectleden werd het een fantastisch, indrukwekkend concert. 

079 Puur Sangh Messa di Gloria FOTOMATH Klein

 foto Mathy Heijmans

 


  0G7A6884 Puur Sangh Koorfoto t Kwartier 3840x2160 K7

  foto Mathy Heijmans

U bevindt zich hier: Home Koor CV Koor

Maintained by VLG Webhosting