Welkom

 

2022


Afgelopen zondagmiddag 27 november heeft Puur Sangh het Herfstconcert uitgevoerd in de Maria Presentatiekerk te Asten.

 0G7A3795 k12

Er was erg veel belangstelling. Zo'n 300 luisteraars hebben genoten van de mooie klanken van de componisten, Vivaldi, Fauré, Gjeilo en Corelli.
Het programma begon met het lied Cantique de Jean Racine van Fauré begeleid door Rob Nederlof aan het kistorgel. Ingetogen en warm kwam het lied mooi tot zijn recht.
Het volgende lied Northern Lights, het moderne werk van de Noorse componist Ola Gjeilo was een echt een uitdaging voor Puur Sangh. 
Na deze 2 liederen nam het orkest Brabant Sinfonia plaats op het podium. Het mooie verhaal "De parabel van de Japanse steenhouwer" werd vervolgens voorgedragen door Bart van Roosendaal. Brabant Sinfonia bracht het publiek vervolgens in vervoering met de warme klanken van het Kerstconcert Opus 6 nr 8 van Arcangelo Corelli. 
Voor Rob Jacobs, onze nieuwe dirigent van Puur Sangh begon nu het grote werk, het bekende barokke Gloria van Antonío Vivaldi.  Evelyne Bohen vertolkte op een warme, prachtige wijze het Domine Jesu samen met de fantastische Cubaanse hoboïst uit het orkest en Rob Nederlof aan het kistorgel. Rob Meijers de countertenor bracht het publiek in ontroering en vervoering met het Domine Deus. 
Het gemengd koor Puur Sangh onder leiding van Rob Jacobs zette het Gloria van Vivaldi op een energieke, groteske en  lyrische wijze neer. Een fantastisch mooi concert, de primeur voor Rob Jacobs met Puur Sangh.
0G7A3826 k12  0G7A3836 k12 16 9   0G7A3698 k12  0G7A3684 k12
 

9 oktober 2022 10 uur Oecumenische dienst in Heilige Antoniuskerk te Heusden.

oecumenische dienst 9 10 2022 19

Op deze zonnige zondagochtend heeft Puur Sangh de oecumenische dienst opgeluisterd in de Heilige Antonius Kerk in Heusden. Het thema heel treffend; Tijd om te oogsten. Het was het eerste concert met onze nieuwe dirigent Rob Jacobs. Met volle aandacht en concentratie zette Puur Sangh een prachtige klank neer met mooie toepasselijke liederen, zoals het Locus Iste, Notre Père en Irish Blessing. Aan de hand van bijbel teksten door diaken Swaanen en dominee van Litsenburg en met de drie samenzang liederen werd de dienst een mooi geheel. We kunnen terug kijken op een mooie "oogst". 

oecumenische dienst 9 10 2022 37  oecumenische dienst 9 10 2022 2  


 Foto 2 kleur met logo klein en paars kader light kopie opt

 Foto: Mathy Heijmans

Bent u ná het Herfstconcert ook zo enthousiast om lid te worden van Puur Sangh, kom eens kijken en luisteren naar een repetitie. Misschien lijkt het u iets. U bent van harte welkom. Kijk hier voor meer informatie. 

        


We zijn te beluisteren en te bekijken bij Koor/audio.

Het koor wil bijdragen aan een levendige Astense cultuur. 

 Volg Puur Sangh op Facebooken op Instagram

Privacyverklaring  Puur Sangh   &    Cookieverklaring  Puur Sangh

 
 
U bevindt zich hier: Home algemeen Welkom

Maintained by VLG Webhosting