Welkom

2022


In memoriam Toon Martens 12 mei 2022

071 16 9 14

Foto: Mathy Heijmans

Toen de voorzitter meedeelde, dat ons oud-lid Toon Martens was overleden, moesten aardig wat leden zich afvragen wie hij ook alweer was.
Toon was al geruime tijd met koor-pensioen. In die tijd moesten leden die de leeftijd van 75 hadden bereikt, het veld verlaten. Toen hoopte men nog op een doorstroming van nieuwe, jonge leden, het koor mocht er vooral niet ‘op leeftijd’ uitzien. Dat standpunt heeft men intussen verlaten.
Toon hoorde tot de leden die altijd aanwezig waren, het kwam maar zelden voor dat hij een repetitie ontbrak. En ook na zijn ‘pensionering’ was hij altijd van de partij, bij feesten, nieuwjaarsborrels, speciale gelegenheden, enz. Het Astens Gemengd Koor, zoals Puur Sangh voorheen heette, lag hem na aan het hart, het was voor hem een uitgebreide kennissenkring.
Zijn bijdrage aan het typische basgeluid was niet zo groot. Repeteren, steeds weer herhalen, dat hoorde er wel bij, maar trof in hem geen ijverige volgeling. Nee, aanwezig zijn tussen de anderen, een kletspraatje in de pauze, daarmee was zijn donderdagavond mooi gevuld.
Dus schokte de mededeling van zijn overlijden de mensen die hem gekend hebben, toch flink. Ach ja, die Toon, weet je nog dat …
Puur Sangh heeft met Toon een markante figuur verloren.
Wij wensen u, de achtergebleven familieleden, veel sterkte en binnen het koor zal zijn naam nog vaak de revue passeren.

Toon, rust in vrede!

 


Puur Sangh heeft na twee jaar een nieuwe dirigent, Rob Jacobs

Foto Rob Jacobs 5 mei 2022 0G7A9175 Vierkant uitgestipt Color k7 1

Foto: Mathy Heijmans

Twee jaar lang was Puur Sangh officieel dirigentloos. Dankzij het feit dat Ton Slegers uit Helmond zo bereidwillig was (hij is met pensioen) om als interim-dirigent op te treden, kon de uitvoering van het Requiem van Mozart toch doorgang vinden. Vanaf 1 mei is Rob Jacobs de nieuwe dirigent. Rob is 33 jaar jong, afkomstig uit Wellerlooi en is afgestudeerd aan het Conservatorium te Maastricht. Daarnaast heeft hij zich aan het Conservatorium in Tilburg verder bekwaamd in hafabra-directie, trompet en klassiek gitaar. Bovendien volgde hij workshops strijkorkest en lichte muziek. Rob heeft ervaring met koren, harmonieën en jeugdorkesten en begeleidt momenteel enkele koren en orkesten in zuidoost Brabant en Limburg.

Op 12 mei leidde Rob voor het eerst de repetitie met Puur Sangh. Ruimschoots op tijd nam hij meteen plaats achter de piano. Heel enthousiast. Heel duidelijk legde hij uit wat hij mooi of niet mooi vindt. De aatjes…, de eetjes…, zacht…, hard. De eerste basis is gelegd voor het Gloria van Vivaldi dat eind 2022 uitgevoerd zal worden. Het nieuwe avontuur met Rob is begonnen. Puur Sangh heeft er alle vertrouwen in.


Puur Sangh zet jubilarissen in de schijnwerpers.

Foto jubilarissen Maria PinckaersJean Jansen Adrie Flach 0G7A9152 k7

Foto: Mathy Heijmans

Na de succesvolle uitvoering van het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart, was er op 5 mei weer eens een uitgebreide huldiging van drie jubilarissen. In de afgelopen jaren waren door corona de huldigingen beperkt gebleven tot het ‘feliciteren aan de deur’ en op ‘gepaste’ afstand, maar nu konden de jubilarissen weer volop in de schijnwerpers gezet worden. Sopraan Maria Pinckaers-Scaf viert haar gouden jubileum en is met haar 50-jarig lidmaatschap het lid dat van de huidige koorleden het langst de sterren van de hemel zingt. Niet alleen bij Puur Sangh, maar ook bij meezingconcerten, sing alongs en tijdens concertreizen. Adrie Flach is als alt 40 jaar lid van Puur Sangh, was jarenlang redactielid van de Wandelgangen en zowel lid van het bestuur als van de kledingcommissie. Jean Jansen, de relatief jongste van de jubilarissen, is ‘pas’ 25 jaar lid van Puur Sangh, zingt als bas nog immer op toon en leverde daarnaast belangrijke bijdragen als bibliothecaris, lid van de technische commissie en penningmeester. Alle jubilarissen werden toegesproken door voorzitter Jenny Heijmans en kregen hun gouden, robijnen en zilveren decoratie. Bloemen en een mooi, door de feestcommissie geschreven en ingelijst toepasselijk gedicht maakten het feest voor hen compleet.


Requiem van W.A. Mozart op 1 mei 2022 in Asten

Requiem van  W.A. Mozart, uitgevoerd in de Maria Presentatiekerk te Asten op 1 mei 2022, door het Astens Gemengd Koor Puur Sangh en 20 projectleden, orkest Brabant Sinfonia, sopraan Evelyne Bohen, alt Charlotte Stoppelenburg, tenor Maarten van den Hoven, bas Bruno de Jonghe, Ad Broeksteeg kistorgel en Ton Slegers dirigent. 

Requiem Mozart 1 mei 2022 Foto Mathy Heijmans 0G7A8870

Foto: Mathy Heijmans

Onderstaand bericht werd geschreven door Regine Arentz een enthousiaste bezoekster van ons concert zondag j.l. 

Vanavond heb ik genoten van een prachtige uitvoering van het Requiem van Mozart door het Brabant Sinfonia waar mijn man fagottist is, met het koor Puur Sangh en vier geweldige solisten. De opening van het stuk bezorgde mij intense ontroering, zo mooi gespeeld en zo muzikaal. Het koor zong fantastisch, in alle delen, gevoelig en met enorme inzet. Bij de dirigent Ton Slegers zit dit stuk in zijn bloed. Met passie en bevlogenheid dirigeerde hij koor en het orkest van het begin tot het laatste akkoord. De Heilige Maria Presentatiekerk in Asten was het indrukwekkende decor voor dit epische concert. Voor mij was dit niet minder dan een mystieke ervaring.

 Requiem Mozart 1 mei 2022 Foto Mathy Heijmans 0G7A8849

Foto: Mathy Heijmans Foto 2 kleur met logo klein en paars kader light kopie opt

 Foto: Mathy Heijmans

Heeft u in de afgelopen coronatijd een nieuwe hobby ontdekt? En is dit toevallig de leuke hobby zingen, kom eens kijken en luisteren naar een repetitie. Misschien lijkt het u iets. U bent van harte welkom. Kijk hier voor meer informatie.

        


We zijn te beluisteren en te bekijken bij Koor/audio.

Het koor wil bijdragen aan een levendige Astense cultuur. 

 

Volg Puur Sangh op Facebook F

Privacyverklaring  Puur Sangh   &    Cookieverklaring  Puur Sangh

 
 
U bevindt zich hier: Home algemeen Welkom

Maintained by VLG Webhosting