Welkom

PERSBERICHT

Dirigent wissel bij agk Puur Sangh

Ad Vergouwen werd medio 2015 aangesteld als dirigent van Astens gemengd koor Puur Sangh en volgde in deze functie Ad Broeksteeg op. Ad Vergouwen heeft onlangs aangegeven dat hij zijn functie per direct wilde neerleggen omdat persoonlijke omstandigheden dit voor hem noodzakelijk maakten.

Ad heeft de afgelopen vier jaren veel betekend voor Puur Sangh. Onder zijn directie heeft Puur Sangh mooie concerten kunnen geven met werken van onder andere César Franck, Joseph Rheinberger en Franz Liszt. Hoogtepunten waren de Argentijnse Misa a Buenos Aires van Martin Palmeri, uitgevoerd in 2016 ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Puur Sangh en het project ‘Vocaal op de pedaal’. Het laatste grote werk waaraan Ad leiding gaf, was het uitdagende Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach, dat mede dankzij de deskundige voorbereiding door Ad een groot succes werd. Daarnaast verleende hij zijn medewerking aan diverse workshops ten behoeve van een verdere kwaliteitsverbetering van Puur Sangh.

Doordat het koor momenteel zonder vaste dirigent is, heeft het bestuur moeten besluiten het kerstconcert van 22 december met pijn in het hart af te blazen en op zoek te gaan naar een opvolger voor Ad.

Het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart, dat in het kader van de 75e Nationale Herdenking op 4 mei 2020 in Asten gepland staat, kan gelukkig doorgaan, omdat het bestuur van Puur Sangh Ton Slegers uit Helmond bereid heeft gevonden als interim-dirigent voor dit project op te treden. Ton dirigeerde de afgelopen 40 jaar diverse grote en kleine koren, waaronder mannenkoor Lambardi, alsmede verschillende (symfonie)orkesten. Hij heeft ruime ervaring met het Requiem van Mozart en legt de nadruk op de homogeniteit van de koorklank en de voelbaarheid van de emotie in de muziek.

Henk Janssen (PR-lid Puur Sangh) 

Projectleden zijn welkom bij het instuderen van het Requiem van Mozart. Voor meer informatie klik hier


 

AGK Puur Sangh 2015 128 opt

Foto: Mathy Heijmans

Het Astens Gemengd Koor Puur Sangh, opgericht in 1966,  is een groep van ruim 75 enthousiaste zangers uit Asten en omstreken. Het koor staat vanaf 24 oktober 2019 onder leiding van interim-dirigent Ton Slegers.

Uniek was de uitvoering van de Misa a Buenos Aires of de Misa a Tango van Martin Palmeri tijdens het jubileumjaarconcert (50 jaar) van Puur Sngh op 11 december 2016. Een concert dat door 600 gasten werd bezocht. 
Diverse keren per jaar verzorgt Puur Sangh optredens met als hoogtepunt het sfeervolle drukbezochte Kerstconcert.

  • In 2018 het Weihnachtsoratorium van Johan Sebastian Bach
    Uit het Eindhovens Dagblad: Puur Sangh durft Bachs weihnachtsoratorium aan en slaagt
  • In 2015 met de Weihnachtskantate Der Stern von Bethlehem van Josef Rheinberger.
  • Nieuw in 2015 is het Passieconcert dat op 29 maart werd uitgevoerd.
  • Uit het requiem van J. Rheinberger werd o.a. het Lux Aterna uitgevoerd.
  • Van M. Haydn het Tenebrae Factae Sunt.

Het koor wil zo bijdragen aan een levendige Astense cultuur. 


 Puur Sangh te zien op

Facebook F


 Privacyverklaring  Puur Sangh

 Cookieverklaring  Puur Sangh

 
 
U bevindt zich hier: Home algemeen Welkom

Maintained by VLG Webhosting