2022


Op zondagochtend 9 oktober om 10 uur zingen we liederen tijdens de Oecumenische dienst in de Antonius van Paduakerk te Asten-Heusden. Algehele leiding dirigent Rob Jacobs.


Op zondagmiddag 27 november 15.00 uur Winterconcert in Maria Presentatiekerk te Asten, met o.a. het Gloria van Vivaldi. Uitvoerende zijn, orkest Brabant Sinfonia, kistorgel en orgel Rob Nederlof, sopraan Evelyne Bohen, altus Rob Meijers. Algehele leiding dirigent Rob Jacobs.


 Op 1 mei 2022 werd het Requiem van W.A. Mozart  uitgevoerd door Puur Sangh  in de Maria Presentatiekerk in Asten.

Requiem Mozart 1 mei 2022 Foto Mathy Heijmans 0G7A8870   

Foto Mathy Heijmans

 Requiem Mozart 1 mei 2022 Foto Mathy Heijmans 0G7A8849

Foto, Mathy Heijmans                                                                                                                                        

Na 2 jaar wachten was het eindelijk zover dat Puur Sangh het Requiem van  W.A. Mozart kon uitvoeren in de Maria Presentatiekerk te Asten. Versterkt met 20 projectleden en begeleid door het orkest Brabant Sinfonia, samen met sopraan Evelyne Bohen, alt Charlotte Stoppelenburg, tenor Maarten van den Hoven, bas Bruno de Jonghe, Ad Broeksteeg kistorgel en algehele leiding door dirigent Ton Slegers, werd 1 mei een overgetelijke uitvoering van een van de mooiste requiems, dat van W.A. Mozart.

Onderstaand bericht werd geschreven door Regine Arentz een enthousiaste bezoekster van ons concert op 1 mei. 

Vanavond heb ik genoten van een prachtige uitvoering van het Requiem van Mozart door het Brabant Sinfonia waar mijn man fagottist is, met het koor Puur Sangh en vier geweldige solisten. De opening van het stuk bezorgde mij intense ontroering, zo mooi gespeeld en zo muzikaal. Het koor zong fantastisch, in alle delen, gevoelig en met enorme inzet. Bij de dirigent Ton Slegers zit dit stuk in zijn bloed. Met passie en bevlogenheid dirigeerde hij koor en het orkest van het begin tot het laatste akkoord. De Heilige Maria Presentatiekerk in Asten was het indrukwekkende decor voor dit epische concert. Voor mij was dit niet minder dan een mystieke ervaring.

Op zondag 5 juni, eerste Pinksterdag, werden de opnamen van het Requiem van Mozart door Puur Sangh, uitgezonden op Siris TV.


 

 

U bevindt zich hier: Home Agenda 2022 2022

Maintained by VLG Webhosting